Wednesday, October 22, 2008

im stress

aku stress..sangat stress..kali ni bagi aku blog dlm bm lak..apamacam...camni laa last 2 mingu ni memang cam laha memang menguji kewibawaan aku sebagai sorang mahasiswa..alhamdullilah sume okey walau cam laha skit...haha..

sedih gak semingu dua ni ade brite x brapa baik aku dengar satu aku dengar ade kawan aku time skolah memengah meningal sbb kemalangan..dia penah masok majalah remaja tok dewi remaja..aku x confirm brite ni lagi..so x nk cakap byk..yang confirm kelas mate aku accident kat sungai buloh terok gak laa..2 mingu dah final accident..sedey amat..aku dah beratos-ratos kali dah dengar org tedekat aku ni accident..gerun gak kat jalan..herm..aku punye mase blom lagi kot..aku x mintak harap x jdlaa.kalau jadi pon harap time tu aku dah BERSEDIA....x puas idup lagi beb..awek takde..hehehe...tu bukan masalah..kan kan..cume rase macam diri aku xde org nak aa..tak syiok aa..

cakap pasal awek..herm..niat aku bukan nak couple straight away..niat aku cume nak kenal die..aku x pakse die..aku harap dia jujur..aku x kesah kalau die cakap..i'm no intention to be with u..its fine for me...at least we can be fren..aku x nak nanti die naik rimas kat aku sbb aku treat die lain macam...tu je..kalau tak suke di kacau well be honest...for me honest is everything..

prinsip aku senang...ko nak buat ape2 lantak laa janji ko hepy x kisah laa kat tepi ko org x suke yang penting being honest tu je...aku tau ko jenis yang lembut..nak jage ati org..well..bagi aku kita hidup kat dunia..hidup dlm community..tp kalau kita nak jage sume sampai kite sendiri susah ati..parah..aku penah dalam situasi ko time diploma..last skali aku di pulaukan...aku ni jadi tempat letak masalah..tu aku x hepy sampai skarang..sbb trauma..aku bkn taknak dgr masalah orang tp kalau org tu mintak tolong..aku letakkan diri aku sebagai dia..aku korban diri aku ni tok tolong dia..aku x penah mintak apa2 balasan pon...tp jgn lupa sahabat..tu je..x kisah orang yang aku tolong tu buat taik.. janji jgn lupe sahabat..bile ko dah lupe sahabat itu aku bengang...

aku skarang ni nk jadi positive...aku nk dapt balik kegembiraan yang hilang..aku nk hepy..macam2 aku invest tok aku...contoh camera tu..alhamdulillah dgn camera tu aku dpt buat banyak kawan..aku jd seronok kenal orang..tp kali ni memang aku letak batas skit..skit laa..tu pon tok bg ruang kat aku sendiri...aku xnak totally depend dekat kawan..aku xnak sampai ada satu ketika kawan aku yang decide hidup aku..aku xnak benda tu..

hal duit aku x kisah..sbb bagi aku duit tu bkn raja segala dunia..walaupun duit tu penting...tp duit tu bleh cari tp.......xpe laa aku dah malas nak naip...klah bai :p

3 comments:

UnPreDicTablE_AsRar said...

hahaha alem JIWANG!!!

mInImOy said...

bagus2.think positive. but dont get till you become over confident plak. anyway..lamak dh aku mok tanyak tok.aku tanyak wiena tp xda jawab : sapa pass away? ex-dp kah? do i him/her? reply oi.

alem said...

jiwang x jiwang...aku tulis benda yang betol..depends laa kalo korang nk pk ape..hehe

lat..aok ex dato tp aku lupak namanya..