Saturday, May 2, 2009

cerita tentang si lapa dan si dahaga (cerita ini hanya nukilan yg tidak menbawa apa-apa makna tersirat)

al kisah si lapa berjalan2 di tepi pantai yang damai dan ketika itu si dahaga sedang bermain air serta rakan-rakannya.. gelak girang memecah suasa pantai..ketika itu si lapa menyisi kesunyian diri dengan merakam detik-detik yang kemuncak kegembiraan dengan lensa berteknologi rendah..senyuman terukir merakam sesuasa sedemikian..

agak lama memerhati keriuhan tiba-tiba suasana bertuka menjadi kesunyian yang melampau..entah menyapa si lapa berasa sepi..ketika itu si lapa meningalkan si dahaga yang asyik leka bermain air bersama rakan-rakannya...selepas sebatang balutan tembakau habis di dinikmati..si lapa kembali ke pantai..sambil melihat sepasang burut pipit sedang merengek di bangku pantai..suasana diri kembali sepi sesepinyaa..

melihat sepasang pipit yang rancak berkicauan terdetik di jiwa betapa indahnya jikalau memiliki pasangan..si lapa datang ke pulau tanpa di rancang dan dengan jiwa yang kosong...si lapa kembali ke gigi lautan nan luas..melihat suasana yang aman...sunguh damai pemandangan ketika itu...perasaan romantis terasa di hati..

melihat si dahaga bejalan besama rakan-rakannya menbuatkan pelbagai persoalan..tertanya adakah senyuman yang di berikan menpunyai makna kesedihan..itulah yang jelas kelihatan..alangkah senang sekali jika si lapa dapat menyelami maksud itu..

hari belalu pergi~

1 comment:

frayed amethyst said...

gile...gile...sakit...jiwa...!!!